Că care e prețul unui blogăr?

Hai să vedem cum arată o campanie propusă de inițiativă. Aici, zic. E foarte simplu, trebuie să faci reclamă pe blogul tău. Cu link-uri, clipuri, rom rom, melodia aia cretină, astea. Deci advertorial nene. E, faci asta și ai șansa să câștigi 100 de euro. Bine, e lesne de înțeles că toate articolele arată cam la fel și sunt la fel de originale. Da. Cică se punctează implicarea, cu alte cuvinte nu scrii un articol, ci te agiți și tuitui până nu mai poți, ca să ai implicare. Bănuiesc că v-ați prins că tocmai aici e geniul. Adică tu, un nene care vrei să-ți faci reclamă pui la bătaie 400 de euro+partea ăstora cu inițiativa. Să zicem 800 de euro în total? Nu. hai să fie mai mult. Hai 1600 de euro. Să mai zicem că din toate 4 județele, se agită 400 de blogări. 100/județ. E plauzibil, nu? E, asta înseamnă niște cheltuieli de 4 euro/blogăr. Și până la urmă e pe cap de blogăr, că blogărul nu-și permite să scrie un singur articol. Blogărul se zbate ca un Dan Ciulea la conferințe între poantele cu virgini.

Acum hai să nu fim răi, ăia 400 de blogări mai au câțiva ochi care-i urmăresc. Deci tu, nenea ăla care voiai reclamă, arăți afișul tău unui număr semnificativ de ochi. Eu zic că e bine. La fel și dam ăsta. Dacă faceți și voi calculele puteți observa că ies în câștig toți în afară de blogării care se agită. Bine, câștigă și ei. Promovare. După niște ani de promovare și susținere ajung ca Raluca Moisi să primească o sticla de șampon și să scrie două articole despre.

Deci, cum era, Dojo? Nasol, zic eu. Oricum ar fi, ăștia cu inițiativa sunt tari. Dam ăsta e mândru că v-a găsit. Închei cu un citat:

”Pentru că Blogal Initiative pune accentul pe partea practică, aplicată, iar practica înseamnă toate aceste lucruri. Și mai mult de atât…” (a se pune accent pe ultima parte)

Mai știți că diverși au scris despre cum n-ar trebui să se vândă blogării pe bani puțini? A, nu? Păi stați că vă împrospătează dam ăsta memoria. Bine, pe mine mă amuză ideea atâta timp cât sunt atâția blogări care scriu atât de prost dar vor să-și ”monetizeze” blogul. Acum am găsit ceva foarte tare (nu serios, fără ironie) care face articolele de genul să pară și mai amuzante.

Doamnelor și domnilor, oameni minunați, antreprenori și/sau orice englezism credeți că vi se potrivește, BLOGAL INITIATIVE. Sincerele mele felicitări celui/celei care a pornit treaba asta. Nu serios, asta e o idee bună și productivă. Repet, fără vreun iz ironic. Puteți citi acolo cu ce se ocupa inițiativa asta (nu e un link de-ăla capcană care să vă ducă la Raluca Moisi și să vă oripilați, aveți încredere în dam ăsta). Da, de fapt ce se spune că ar fi.

”Blogal…

Vezi articol original 357 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s